Yumurtalı Taze Fasulye Taze fasulye, özellikle mevsiminde taze olarak tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Genellikle yaz aylarında taze olarak alınan fasulye, kış aylarında da tüketilmek üzere becerikli hanımlar tarafından buzdolabında veya kavanozlarda saklanır. Taze fasulye yemeği veya kavurması, hem çok lezzetli hem de oldukça basit bir şekilde hazırlanabilen yemek çeşitlerindendir. Ayrıca oldukça besleyici olan taze fasulye, sağlığımız açısından çok faydalıdır. Yumurta ise protein açısından en zengin gıda maddelerinden biridir. Taze fasulye ise vitamin, mineral ve lif açısından faydalı bir besindir. Bu iki değerli besin bir araya geldiğinde yemek çok daha besleyici bir özellik kazanmaktadır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarımız için faydalı olan yumurtalı taze fasulye yemeğini, her fırsatta haftada bir kez düzenli olarak tüketmeye özen göstermelisiniz. Yumurtalı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır? Pazardan aldığınız taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra isterseniz kırın, isterseniz dilimleyin. Daha sonra taze fasulyelerin üzerini su ile doldurup biraz bekletin. Yumurtalı taze fasulyeyi pişireceğiniz geniş tencerenin içine sıvı yağı ekleyip ısıtın. Kuru soğanın kabuklarını soyup, yıkayın ve ince doğradıktan sonra tencereye ekleyin. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra sarımsakları doğrayarak ekleyin. Ardından domatesleri arzuya göre rendeleyin veya küçük doğrayarak tencereye ilave edin. Daha sonra domates salçası, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Suyun içinde bekleyen taze fasulyeleri süzgece alın ve tencereye ilave edip karıştırın. Bu arada tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte taze fasulyeleri kavurun. Arada bir taze fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Taze fasulyeler pişince tencerenin ortasında bir havuz açın ve yumurtaları kırın. Daha sonra yumurtaların üzerini fasulyeler ile kapatın. Ocağın altını kısık olacak şekilde bir iki dakika yumurtaları pişirin. Yumurtaların iyice pişmesi için kaşık ile fasulyeleri karıştırın. Maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince doğrayın ve fasulyenin içine ekleyin. Eğer arzu ederseniz, önceden haşlanmış barbunya ilave ederek yemeğinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Yumurtalı taze fasulye piştikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun. |