Kahvaltılık Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık yumurtalı tarifler, gün içinde yoğun tempoyla çalışan insanlar için hayat kurtaran enerji ve besin öğeleri içerir. Gün boyunca harcanacak bütün enerjiyi en kolay ve hızlı yoldan almak için güne yumurta ile başlamak akılcı bir seçimdir. Yüksek protein içeriği ile insana güç verir ve yorgunluğu önler. Yumurtalı tariflerin en iyi yanlarından biri de hazırlanmasının kolay ve hızlı olmasıdır. Kahvaltılık yumurtalı tarifler içinden sizler için en ideal ve en çok tercih edilenleri sıralarsak ortaya şu tarifler çıkar: Omlet Malzemeler
Hazırlanışı Yukarıdaki malzemeler olmadan sadece yumurta ve yağ ile yapılan omlet de vardır. Fakat yukarıdaki malzemelerle daha zengin bir sofra kurabilirsiniz. Öncelikle yumurta ile süt bir kâse içinde çırpılır. Üzerine peynir, doğranmış maydanoz ve un eklenir ve çırpılır. Son olarak baharatlar eklenir ve sıvı yağın yarısı ile çırpılır. Sıvı yağın kalanı bir tavaya dökülür ve ısıtılır. Yağ kızdıktan sonra omlet tavaya dökülür ve orta ateşte 1,5-2 dakika piştikten sonra ters çevrilir ve 1 dakika kadar ısıtılır. Ters çevirme işlemini yapmak için yapışmaz tava kullanmanız gerekir, spatula yardımıyla da ters çevirebilirsiniz. İkiye katlayarak sunum yapabilirsiniz. Kıymalı Yumurta Malzemeler
Hazırlanışı Sıvı yağ tavaya dökülür ve ince doğranmış soğan ve biberler kızgın yağa bırakılır. Bir süre karıştırıldıktan sonra kokusu yayıldığında kıyma eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. 3 dakika boyunca karıştırıldıktan sonra kıyma suyunu salmışsa baharatlar eklenir ve bir süre daha karıştırılır. Son olarak yumurtalar kırılır ve karıştırılmaya devam edilir. Kapağı kapatılır ve 2 dakika kendi buharında, kısık ateşte piştikten sonra alınır ve servis edilir. Sucuklu Yumurta Malzemeler
Hazırlanışı Sucuklar doğranır ve yağsız tavaya konulur. Kendi yağını saldığında ters çevrilir ve üzerine yumurtalar kırılır. İsteğe göre tuz atılabilir. Bir süre piştikten sonra servise hazırdır. Menemen Malzemeler
Hazırlanışı Sıvı yağ tavaya dökülür ve kızdırılır. Ardından doğranmış yeşil biber ve soğan bir süre çevrilir. Kokusunu yaydıktan ve yumuşadıktan sonra kabuğu soyulup doğranmış domatesler eklenir. Ara ara karıştırılır ve domates renginin pembeleşmesi beklenir. Son olarak yumurtalar kırılır ve tuz atıldıktan sonra karıştırılır. Daha sulu bir kıvam için tuzu domateslere dökmek gerekir. 2 dakika orta ateşte piştikten sonra servise hazırdır. Bunların dışında kahvaltılık yumurtalı tariflerde haşlama yumurta tercih edenler de vardır. Yumurta 10-15 dakika haşlandıktan sonra servis edilir. Daha az haşlayıp tam katılaşmadan tüketenler de vardır. Yumurtanın haşlama hali yukarıda sıralanan tariflere göre daha sağlıklıdır. Daha az yağ ve kolesterol içerir. Diyet yapanlar ve kas çalışanlar yumurtayı bu şekilde tüketirler ve genelde beyazını yerler. |