Patatesli Yumurta Patatesli yumurta, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunabilen malzemelerden yapılan ve ana malzemesi patates olan lezzetli bir yemek türüdür. Patatesli Yumurta Malzemeleri
Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır? İlk olarak patateslerin kabuğunu soyalım. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp-küp şeklinde ve orta incelikte doğrayın. Sonra tavanın içerisine sıvı yağ koyup iyice ısınmasını bekleyin. Doğradığınız patatesleri tavaya atıp kızartalım. Kızarttığımız patatesleri yeni bir tava içerisine koyun. Üzerine biraz karabiber ve kırmızı pul biber koyup karıştıralım. Ardından yumurtaları kırıp patateslerin üzerine dökün. Bu arada tuzumuzu da ilave edelim. Yumurtalar pişene kadar karıştırın. Son olarak ince ince doğradığınız maydanozu ilave ederek 1-2 kez karıştırıp, servis tabağına alın. Ekstra Bilgiler Patatesli yumurta tarifinde bazı varyasyonlar eklemek mümkündür. Örneğin, soğan, yeşil biber veya domates gibi ek malzemeler ekleyerek yemeğinizi daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca, farklı baharatlar kullanarak damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Patatesleri kızartmak yerine haşlayarak daha sağlıklı bir versiyon elde edebilirsiniz. Bu tarif, kahvaltıda veya hafif bir akşam yemeğinde mükemmel bir seçenek olabilir. |