Yumurtalı Tost Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yumurtalı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğundan tost yapımı tercih edilir. Ayrıca sabah kahvaltılarının dışında ara öğünlerde de aperitif olarak da tüketilebilir. Tostun içerisine konulacak malzemeler oldukça geniş bir yelpazededir. Yumurtalı tost da bunlardan bir tanesidir. Tercihe göre yumurtalı tostun içerisine beyaz peyniri, kaşar peyniri, domates, sucuk ve benzeri her malzeme konulabilir. Tost istenilen her tür ekmek çeşidinden yapılabilir. En güzel tost bayat etmek kullanılarak yapılandır. Böylece hem bayat ekmekler değerlendirilir hem de lezzetli bir kahvaltı yapılır. Formunu korumak isteyenler tostun üzerine yağ sürmemelidir. Yumurtalı tostun yanına en çok yakışan içecek çaydır. İsteyenler taze sıkılmış portakal suyu da tercih edilebilir. Yumurtalı tost alışılmış tostlardan farklıdır. O nedenle farklı tatlar arayanlar için oldukça idealdir. İçerisinde yumurta olduğu için oldukça besleyicidir ve uzun süre tokluk hissi verir.

Yumurtalı Tost İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 300 gram kaşar peyniri
  • 100 gram sucuk
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Margarin
Yumurtalı Tost Nasıl Yapılır?

Yumurtalı tost tarifinde kullanılacak yumurtalar tost makinesinde hazırlanacaktır. Tost makinesi fişe takılarak ısınması beklenir. O esnada ekmek dilimlenir ya da ortadan kesilerek iki adet yarım ekmek şeklinde tost hazırlanır. Kaşar peyniri ince ince dilimlenir. Sucuk halka şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyularak önce ortadan ikiye kesilir. Daha sonra yarım ay şeklinde dilimlenir. Yumurtalar, süt ve tuz küçük bir kâsede iyice çırpılır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra yumurtalı tost yapımına geçilebilir. Isınan tost makinesinin her tarafı margarin ile iyice yağlanır. Yumurtalı harcın yarısı tost makinesine dökülerek yumurta pişirilmeye başlanır. Yarım ekmekler yanlamasına ortadan kesilerek ekmeğin iç kısmı yumurtanın üzerine açık olarak yerleştirilir. Ekmeğin üzerine margarin sürülerek tost makinesinin kapağı kapatılır. Yaklaşık yarım dakika sonra yumurtanın beyazı hafif pişmeye başlayınca bir ıspatulayla ekmek ters çevrilir. Yumurtanın üzerine sırasıyla kaşar peyniri, sucuk ve domates dizilir. Kaşar peyniri yerine tercihe göre beyaz peynir de kullanılabilir. Biraz pul biber ve kekik de serpilerek tost kapatılır. Sevenler için tostun içine ketçap da sıkılabilir. Tostun her iki yüzü eşit miktarda pişirilmelidir. Kaşar peynirleri erimeye başlayıp ekmekler nar gibi kızarınca hazırlanan tost, makinenin içerisinden alınır. Ekmeğin diğer yarısı için de aynı işlem uygulanır. Pişen yumurtalı tostlar servis tabağına alınır. Bıçak yardımıyla dilimlenerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Yumurtalı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Yumurtalı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri