Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yumurtalı Ispanak

Fırında Yumurtalı Ispanak Hakkında Bilgi

Fırında yumurtalı ıspanak, kış aylarının vazgeçilmez sebzesi olan ıspanağın lezzetli ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesini sağlar. Ispanak, kasım ayından mart ayına kadar pazar ve manavlarda kolaylıkla bulunabilen bir sebzedir. Bu sebze demir ve yoğun C vitamini içeriğiyle bilinir. Ayrıca A vitamini, kalsiyum, magnezyum ve B2 vitamini gibi önemli vitamin ve mineraller bakımından da zengindir. Sebze yemeklerini seven, diyet yapan ve kilo vermeye çalışan bireyler için ideal bir besindir. Fırında yumurtalı ıspanak, hem lezzetli hem de bol vitamin içeren pratik bir tariftir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • Bir orta boy soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta (Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Fırında Yumurtalı Ispanak Nasıl Yapılır?

Ispanakları temizleyip güzelce yıkadıktan sonra yaklaşık 10 dakika sirkeli suda bekletin. Sirkeli suda beklettikten sonra çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Diğer taraftan soğanı ince ince kıyın ve tencereye alın. Zeytinyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Üzerine doğradığınız ıspanakları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Ispanaklar suyunu bırakana kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Suyunu bıraktıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ispanaklar pişerken, fırına vereceğiniz tepsiyi hafif zeytinyağı ile yağlayın ve üzerine ıspanakları eşit şekilde yayın. Bu arada fırını 180-200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapın. Ispanaklar ılıdıktan sonra üzerine kaç adet yumurta kıracaksanız o kadar çukur açın ve yumurtaları bu çukurlara kırın. Yumurtaların üzerine hafif tuz serpin. 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında yumurtalar pişene kadar bekletin. Yumurtaların akışkan olmasını istiyorsanız, yumurta akları beyazlaşınca fırından çıkarabilirsiniz. Üzerine isteğe bağlı olarak karabiber ve kırmızı biber serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni