Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta, kısa sürede az zahmet ile hazırlayabileceğiniz, ülkemizin her yöresinde farklı şekillerde yapılan bir tariftir. Kıymalı yumurta öyle bir yemektir ki, kimisi için ana yemek, bazen ara sıcak, bazı yörelerde ise kahvaltılık olarak hazırlanır. Türkiye'de yaşayıp ta, kıymalı yumurtanın herhangi bir çeşidini tatmayan veya evinde yapmayan yoktur. Biz size genellikle iç Anadolu bölgesinde yapılan bir tarifi veriyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Yumurta Malzemeleri
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 baş iri boy soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı pul biber
Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağ atılır ve bir miktar kızartılır. Üzerine kıyma ilave edilir ve rengi kahverengiye dönünceye kadar kavrulur. Kuru soğanlar ince ince yemeklik şekilde doğranır ve kavrulmakta olan kıymanın üzerine ilave edilir. Sivri biber de aynı şekilde yemeklik doğranıp tavaya eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine yeteri kadar tuz ve arzuya göre baharat ilave edilip ve bir miktar daha kıymanın iyice pişmesi için kavrulur. Kavrulan harç yuvarlak bir borcam kaba alınır ve tepsinin dibine yayılır. Daha sonra yumurtaları kırmak için, kaşık ucu ile dört adet yuva açılır. Açtığımız yuvalara yumurtalar birer birer kırılır. Yumurtaların üzerine birer fiske tuz atılır. Tepsinin dibine yanmasın diye 2.3 çorba kaşığı kadar su gezdirilir ve üzeri tamamen kapatacak bir kapak ile kapatılıp ocağa alınır. Birkaç dakika pişirilir. Yumurtaların çok katı değil biraz yumuşak kalması gerekiyor.

Yağ tavasına tereyağı atılarak kızdırılır. Yumurtalar bir miktar sertleşince ocaktan alınır ve yumurtaların üzerine kızgın olan yağ kaşık ile azar azar dökülür. Bu şekilde yumurtaların üzerinin de pişmesi sağlanır. Daha sonra yumurtaların üzerine karabiber ve kırmızı biber serpiştirilir. Hazır olan kıymalı yumurta soğutmadan sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kıymalı Yumurta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bol Yumurtalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol Yumurtalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?