Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta

Kıymalı yumurta, kısa sürede az zahmet ile hazırlayabileceğiniz, ülkemizin her yöresinde farklı şekillerde yapılan bir tariftir. Kıymalı yumurta, öyle bir yemektir ki kimisi için ana yemek, bazen ara sıcak, bazı yörelerde ise kahvaltılık olarak hazırlanır. Türkiye'de yaşayıp da kıymalı yumurtanın herhangi bir çeşidini tatmayan veya evinde yapmayan yoktur. Biz size genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir tarifi veriyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Yumurta Malzemeleri

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 baş iri boy soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağ eklenir ve bir miktar kızartılır. Üzerine kıyma ilave edilir ve rengi kahverengiye dönünceye kadar kavrulur. Kuru soğanlar ince ince yemeklik şekilde doğranır ve kavrulmakta olan kıymanın üzerine ilave edilir. Sivri biber de aynı şekilde yemeklik doğranıp tavaya eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine yeteri kadar tuz ve arzuya göre baharat ilave edilip bir miktar daha kıymanın iyice pişmesi için kavrulur.

Kavrulan harç yuvarlak bir borcam kaba alınır ve tepsinin dibine yayılır. Daha sonra yumurtaları kırmak için, kaşık ucu ile dört adet yuva açılır. Açtığımız yuvalara yumurtalar birer birer kırılır. Yumurtaların üzerine birer fiske tuz atılır. Tepsinin dibine yanmasın diye 2-3 çorba kaşığı kadar su gezdirilir ve üzeri tamamen kapatacak bir kapak ile kapatılıp ocağa alınır. Birkaç dakika pişirilir. Yumurtaların çok katı değil biraz yumuşak kalması gerekiyor.

Yağ tavasına tereyağı atılarak kızdırılır. Yumurtalar bir miktar sertleşince ocaktan alınır ve yumurtaların üzerine kızgın olan yağ kaşık ile azar azar dökülür. Bu şekilde yumurtaların üzerinin de pişmesi sağlanır. Daha sonra yumurtaların üzerine karabiber ve kırmızı biber serpiştirilir. Hazır olan kıymalı yumurtayı soğutmadan sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yumurta Kaç Kalori?

Yumurta Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rafadan Yumurta Nedir ve Nasıl Yapılır?

Rafadan Yumurta Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Maskesi Tarifi ve Malzemeleri