Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ekmek Kızartması

Yumurtalı ekmek kızartması, özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu lezzetli ve çıtır çıtır kahvaltılık, bayat ekmek kullanılarak yapılması tavsiye edilir. Bayat ekmek, taze ekmeğe göre daha az yumurta çeker ve içi ıslak kalmaz. Ayrıca fazla yağ emmediği için daha az yağlı olur. Bu sayede hem bayat ekmekler değerlendirilir hem de lezzetli kahvaltılar hazırlanmış olur. Farklı malzemeler eklenerek yumurtalı ekmek tarifleri çeşitlendirilebilir. Peynir ve çeşitli baharatlar eklenebilir, ancak sade yumurtalı ekmek bile oldukça lezzetlidir. Peynir, domates ve salatalık ile birlikte sunulabilir ve çay ile uyumu mükemmeldir. Çocukların da vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Ekmek kızartması hem estetik olarak göze hitap eder hem de damakta unutulmaz bir tat bırakır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve çay demlenene kadar tüm ekmekler kızartılmış olur.

Yumurtalı Ekmek Kızartması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 2-3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Yumurtalı Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

Yumurtalı ekmek kızartması için öncelikle ekmekler ince ince dilimlenir. Derin bir kaseye yumurtalar, süt ve tuz eklenir ve iyice çırpılır. Kullanılacak ekmek adedine göre yumurta ve süt oranı artırılmalıdır. Bazı kişiler süt kullanmadan da yapabilir, ancak süt ekmeklerin yumuşamasını ve kabarmasını sağlar. O nedenle süt kullanılması tavsiye edilir. Daha sonra kızartma işlemi için tava ocağa alınır ve içine sıvı yağ eklenerek yüksek ateşte iyice kızdırılır. Ekmek dilimleri, hazırlanan sosa batırılarak her tarafının soslanması sağlanır. Daha sonra ekmek dilimleri yağa bırakılır ve iyice kızartılır. Ekmekler çok hızlı kızaracağı için tavanın başından ayrılmamalıdır. Yumurtalı ekmekler, altın sarısı bir renk aldığında tavadan alınır ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa konur. Bütün ekmek dilimleri bitene kadar aynı işleme devam edilir. Fazla yağlı sevmeyenler, teflon tavanın dibine birkaç damla yağ damlatarak krep yapar gibi de ekmekleri kızartabilir. Tadının yağda kızartılan yumurtalı ekmekler kadar lezzetli olmasa da bu yöntem tercih edilebilir. Yumurtalı ekmekler daha sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni