Yumurtalı Ekmek Yumurtalı ekmek, hem küçüklerin hem de büyüklerin severek tükettiği bir atıştırmalıktır. İster kahvaltıda, ister akşam çayının yanında yenilebilen bu lezzet, ani gelen misafirler için de hızlı bir ikramlık olarak tercih edilmektedir. Ayrıca yumurtalı ekmek, okuldan gelen çocuklar için hem besleyici hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak da bilinir. Yumurtalı Ekmek İçin Gerekli Malzemeler
Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? Öncelikle, bir adet bayat ekmeği 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin. Bayat ekmek kullanmamızın sebebi, bayat ekmeğin çıtır çıtır olup taze ekmeğin ise yağı ve yumurtayı içine çekerek hamurumsu bir tat vermesidir. Dilimlediğiniz bayat ekmekleri geniş bir kap içerisine kırıp çırptığınız dört adet yumurtaya arkalı önlü bulayın. Orta boy bir tavada çok az yağ koyarak ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın. Kızaran yumurtalı ekmekleri fazla yağlarını çekmesi için havlu peçete serdiğiniz bir servis tabağına alın. Hazırladığınız bu yumurtalı ekmeklerin üzerine ince ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyup, önceden ısıttığınız fırında altı-yedi dakika, üzerindeki kaşarlar eriyene kadar bekletin. Bu yöntemle hem görsel açıdan hem de lezzet açısından farklı bir deneyim yaratabilirsiniz. Yumurtalı ekmekleri sıcak olarak servis yapın. Yumurtalı Ekmek İle Farklı Lezzetler Yumurtalı ekmek sade olarak yapılabildiği gibi, çeşitli malzemelerle farklı lezzetler de yaratılabilir. Örneğin:
Yumurtalı ekmek, her yaştan insanın severek tüketebileceği, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olarak mutfaklarımızda yerini almıştır. Özellikle zamansız gelen misafirler veya hızlı bir kahvaltı için ideal bir seçimdir. Afiyet olsun! |