Rafadan Yumurta Rafadan yumurta, çoğu kişinin kahvaltıda yemeyi tercih ettiği bir yumurta pişirme yöntemidir. Ancak, bu kıvamda pişirmeyi her zaman başaramayabiliriz. Aslında bunun için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları vardır. Bu ipuçlarına dikkat ederseniz, rafadan yumurta hazırlamak çok da zor olmaz. Bazıları bunu yumurtanın büyüklüğüne bağlarken, bazıları ise ocağın ayarına bağlayabilir. Her şeye rağmen, kahvaltıda rafadan yumurta yiyebilirsiniz. Rafadan yumurta, yumurtanın beyazının piştiği, sarısının ise sulu kıvamda kaldığı pişirme yöntemi olarak bilinir. Rafadan Yumurta Nasıl Pişirilir? Öncelikle pişireceğiniz yumurtaları uygun büyüklükte bir kaynatma tenceresine koyun. Üzerine yumurtaları tamamen örtecek şekilde su ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu, tencereyi büyük harlı ocakta mı yoksa küçük harlı ocakta mı pişireceğinizdir. Eğer küçük ocağa koyarsanız, tenceredeki su geç kaynayacağı için yumurtalar bu esnada pişebilir. Yüksek ateşte ise su hızla kaynayacağından, süreye çok dikkat etmelisiniz. Bu nedenle ocağı yüksek ayara ayarlamanız tavsiye edilir. Su kaynamaya başladığında, ocağın altını biraz kısabilirsiniz. Bu süreden itibaren 4 dakika daha pişen yumurtaları hemen ocaktan alın ve içindeki sıcak suyu boşaltın. Tencerenin içine hemen soğuk su doldurun. Artık rafadan yumurtayı özel yumurta kasesi ve yanında çay kaşığı ile masaya alabilirsiniz. Üst kısmını açtığınız yumurtayı afiyetle yiyebilirsiniz. Rafadan Yumurta Pişirmek İçin, Kaynadıktan Sonra Ne Kadar Pişirilmeli?
Süreleri bu şekilde vermemizin nedeni, rafadan yumurtanın da bir kıvamı olmasıdır. Kimileri daha sulu yemeyi severken, kimileri de rafadan yumurtada beyazının iyice pişmiş, sarısının ise az pişmiş olmasını tercih eder. Buna göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. Rafadan Yumurta Pişirmenin Püf Noktaları Rafadan yumurta pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır:
Bu ipuçlarını takip ederek, her seferinde mükemmel rafadan yumurta elde edebilirsiniz. Afiyet olsun! |