Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı pazı kavurmasını çok severim. Gerçi ben sadece pazı değil, tüm yeşillikleri çok severim; adeta ot obur diyebilirsiniz. Pazının görünüş olarak yaprakları ve tadı ıspanağa benzer. Pazının yaprakları ve sapları ile pişirildiğinde çok vitaminli oluyor. Pazının kavurmasını sevdiğim kadar sarmasını da çok severim. Aslında pazıda bulunan vitaminleri bilseniz, sofranızda hiç eksik etmek istemezsiniz. Pazıyı sofranızda eksik etmediğiniz zaman, içeriğinde yüksek oranda bulunan demir sayesinde kansızlığınız giderilmiş olacaktır. Aslında pazı sadece yemeklerde kullanılmıyor; içeriğinde bulunan bol sayıda vitaminler sayesinde birçok hastalık için veya cilt bakımı, kırışıklıklar için de bulunmaz bir nimettir. Bu vereceğim bol vitaminli, lezzetli, nefis yumurtalı pazı kavurması tarifini mutlaka denemelisiniz. Eminim ki sizin çocuklar da çok seveceklerdir.

Yumurtalı Pazı Kavurması için Malzemeler
  • 2 demet pazı
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı pul biber)
Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Pazıları bir içi su dolu bir kabın içerisine bırakın ve üzerine bir miktar tuz atın. 3-4 dakika bekletin. Bekletilen pazıları suyunu süzün ve tek tek iyice yıkayın çünkü ıspanak ve pazı çok topraklı olur; iyice kumundan ve toprağından arındırmak gerekir. Yıkayıp temizlenen pazıları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve bir orta boy tencereye koyun. İçine su ilave edilmeden kısık ateşte ağzı kapalı olarak ölmesini bekleyin. Bu tarz sebzeler pişme esnasında kendi suyunu saldığı için susuz haşlaması yapılır. Bir orta boy yayvan tencere içerisine yağı koyup üzerine soğanı küp şeklinde doğrayın ve pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde suyunu süzdüğünüz pazıyı iyice sıkıp ilave edin ve iyice harmanlayın. 3-4 dakika kavurun. Kavrulan pazının üzerine tuz, karabiber ve şekeri ilave edin ve karıştırın. Bir kaşıkla pazıları saplarına bastırın; eğer ki eziliyorsa pazılar pişmiştir. Pişen pazıların ortasında 3 adet oyuk yapın ve bu oyuklara yumurtaları kırın. İsteğe bağlı yumurtaların üzerine pul biber serperek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yumurtaların pişmesini bekleyin ve yumurtalar piştiğinde ocağı söndürün. Yumurtalı pazı kavurması hazırdır. İsterseniz sıcak veya ılık servis yapabilir, üzerine sarımsaklı yoğurt da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri