Kaşarlı Yumurta Ülkemizde toplum olarak kahvaltıya oldukça önem vermekteyiz. Özellikle çalışma temposuna bağlı olarak stresli ortam ve gerginliklere maruz kalındığından, gün boyu zinde kalmak ve aynı zamanda kendimizi güçlü hissetmek amacıyla kahvaltılar vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Bu nedenle, kaşarlı yumurta gerek kalsiyum açısından gerekse lezzeti bakımından oldukça önemli bir kahvaltılık çeşididir. Kaşarlı yumurta, içeriği bakımından ve hazırlanışı açısından birçok çeşitte hazırlanabilir. Biz de sizler için hazırlanışı açısından en zahmetsizi ve aynı şekilde içeriği bakımından hem lezzetli hem de sağlıklı olan tarifini paylaşacağız: Kaşarlı Yumurta İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Yumurta Nasıl Yapılır? İlk olarak bir tava alarak içine tereyağını ekleyin ve erimesini sağlayın. Ardından, ince ince kıyılmış maydanoz ve bir tutam tuz ile çırpılmış yumurtayı tavaya ekleyin ve tereyağında pişmesini sağlayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, kaşar peynirini rendeledikten sonra ilk etapta yarısını yumurta ile karıştırarak alt ve üstünün iyice kızarmasını sağlamaktır. Daha sonra tavaya bir tutam pul biber ve kalan kaşar peynirini son olarak üstüne serpiştirerek ekleyin. Ocağın altını kısarak ve tavayı kapatarak hafif ateşte kalan kaşar peynirinin erimesini sağlayın. Tüm kaşar peynirini direkt olarak yumurta ile karıştırmayın; son olarak kaşar peynirleri üstte eridikten sonra ocağı kapatın ve servis edin. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kaşarlı yumurta, protein açısından zengin olduğu gibi, içerdiği taze kaşar peyniri sayesinde de kalsiyum deposudur. Kahvaltıda tüketildiğinde uzun süre tok kalmayı sağlar ve enerji verir. Ayrıca, pul biber eklenerek yapılan kaşarlı yumurta, metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle de bilinir. Bu nedenle, özellikle yoğun tempoda çalışanlar ve sporcular için ideal bir kahvaltı seçeneğidir. |