İlk önce kabakların kabuğunu soyalım ve ardından uzunlamasına ince olacak şekilde keselim. Uzunlamasına kestiğiniz kabakları daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde olacak şekilde doğrayın.
Şimdi kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince doğrayalım. Eğer isterseniz mutfak robotunu kullanarak kuru soğanı doğrayabilirsiniz. Fakat elde doğranması daha iyi olur. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağı alalım ve ısınmasını bekleyelim. Isınınca doğranmış olan kuru soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar kavrulunca kabakları içine ilave edip karıştıralım. Bu arada domatesin kabuklarını soyalım ve küçük olacak şekilde doğradıktan sonra kabakların içine ekleyip kavurmaya devam edelim. Zaman kaybetmeden tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ilave edip karıştıralım. Eğer baharatları sonradan eklersek lezzet kaybına neden olmuş oluruz. Kabaklar pişip suyunu çektikten sonra domates salçasını ayrı bir kâsede ılık su ile sulandıralım ve kabağın üzerine dökelim. Karıştıralım yaklaşık 5-6 dakika kadar salçanın kokusu çıkıncaya kadar pişirelim, sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Bu arada keseye kırılan yumurtaları iyice çırpalım ve içine bir çimdik tuz ekleyerek karıştıralım. Kabağın üzerine çırpılan yumurtayı gezdirelim. Hiç karıştırmadan ocağın altını kısalım tencerenin kapağını kapatalım ve yumurtaların pişmesini sağlayalım. Yumurtalı kabak piştikten sonra arzuya göre pizza dilimi şeklinde keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.