Yumurtalı Kabak

Yumurtalı Kabak, aslında oldukça faydalı olan kabak pek çok kişinin damak zevkine uymadığı için tüketilmeyen yemeklerden birisidir. Kabak hem lezzet olarak hem de herkesin damağına istenilen şekilde hitap etmesi için en kolay hazırlanan yemeklerden birisidir. Yumurtalı kabak hemen herkes tarafından en sık olarak tüketilen sağlıklı yemeklerden bir tanesidir.
Yumurtalı kabak ister öğlen yemeklerinde istenirse de akşam yemeklerinde hazırlanarak tüketilebilir. Lif açısından zengin olan kabak ayrıca vitamin ve mineraller açısından çok faydalıdır. Yumurta vücudun en kolay protein alabileceği başlıca kahvaltılarımızın vazgeçilmeyen muhteşem bir lezzetidir. Bu iki nefis lezzet bir araya geldiği zaman kabak yemeği çok daha lezzetli olmaktadır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken kabağı yumurtalı hazırlayarak onların kolay yemesini sağlayabilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan yumurtalı kabak herkes tarafından tüketilmesi gereken en önemli besin maddesinden birisidir.

Yumurtalı Kabak İçin gerekli Malzemeleri

  • 5 adet orta büyüklükte sakız kabağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • Yarım bağ dereotu

Yumurtalı Kabak Nasıl Yapılır?


İlk önce kabakların kabuğunu soyalım ve ardından uzunlamasına ince olacak şekilde keselim. Uzunlamasına kestiğiniz kabakları daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde olacak şekilde doğrayın.
Şimdi kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince doğrayalım. Eğer isterseniz mutfak robotunu kullanarak kuru soğanı doğrayabilirsiniz. Fakat elde doğranması daha iyi olur. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağı alalım ve ısınmasını bekleyelim. Isınınca doğranmış olan kuru soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar kavrulunca kabakları içine ilave edip karıştıralım. Bu arada domatesin kabuklarını soyalım ve küçük olacak şekilde doğradıktan sonra kabakların içine ekleyip kavurmaya devam edelim. Zaman kaybetmeden tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ilave edip karıştıralım. Eğer baharatları sonradan eklersek lezzet kaybına neden olmuş oluruz. Kabaklar pişip suyunu çektikten sonra domates salçasını ayrı bir kâsede ılık su ile sulandıralım ve kabağın üzerine dökelim. Karıştıralım yaklaşık 5-6 dakika kadar salçanın kokusu çıkıncaya kadar pişirelim, sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Bu arada keseye kırılan yumurtaları iyice çırpalım ve içine bir çimdik tuz ekleyerek karıştıralım. Kabağın üzerine çırpılan yumurtayı gezdirelim. Hiç karıştırmadan ocağın altını kısalım tencerenin kapağını kapatalım ve yumurtaların pişmesini sağlayalım. Yumurtalı kabak piştikten sonra arzuya göre pizza dilimi şeklinde keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:09:46
Yumurtalı Kabak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurtalı Kabak Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yumurtalı Kabak"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Rafadan Yumurta

Rafadan yumurta, çoğu kişinin kahvaltıda yemeyi tercih ettiği yumurta pişirme şeklidir. Fakat her zaman bu kıvamda pişirmeyi beceremeyebiliriz. Aslında bunun...
Devamını Oku

2 Yumurtalı Kek

2 yumurtalı kek, kek sevenlerin bazıları içerisine fazla yumurta girmesinden hoşlanmaz ve fazla yumurta olunca keki yiyemezler. Bu nedenle iki yumurta kırara...
Devamını Oku

Deve Kuşu Yumurtası

Deve Kuşu Yumurtası, Anavatanı Afrika olan deve kuşu her gün sıklıkla gördüğümüz kuşlardan oldukça farklı özelliklere ve iri bir bünyeye sahip olan bir ...
Devamını Oku

Yumurta Çiçeği

Yumurta Çiçeği, Yumurta çiçeğinin bir diğer adı ise patlıcan çiçeğidir. Yumurta ağacının çiçeklerine bu isimlerin verilme sebebi ise görünüşlerinin beya...
Devamını Oku

Bol Yumurtalı Kek

Bol yumurtalı kek, dünya mutfaklarının olmazsa olmazı, küçük büyük herkesin severek yediği keki bilmeyenimiz pek yoktur. Yapılışı kolay olan bu basit pasta t...
Devamını Oku

Salçalı Yumurta

Salçalı yumurta, yemek alanında hep aynı şeyi yemekten hoşlanmayan ve sürekli değişiklik arayan kişiler için oldukça tatmin edici ve lezzetli bir altern...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış yumurta kaç kalori, Kahvaltının vazgeçilmezi, sofraların baş tacı ve olmazsa olmazı, kekin, pastanın ve hamur işlerinin en önemli bir malzemes...
Devamını Oku

Yumurtalı Kurabiye

Yumurtalı kurabiye, gevrek olması ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan güzel bir tada sahip olan bir kurabiye tarifidir. Diğer kurabiye tariflerinin yanı s...
Devamını Oku

Fırında Sütlü Yumurtalı Patates

Fırında Sütlü Yumurtalı Patates: muhteşem görünüşü ve lezzetiyle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemek türüdür. Fırında patates herkesin seveceği ve...
Devamını Oku

Fırında Yumurtalı Patates

Fırında Yumurtalı Patates: Fırında patates hiç modası geçmeyen bir yemektir. Ben devamlı fırında patatesin sütlüsünü, peynirlisini yapardım bu defa yumu...
Devamını Oku

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Yumurtalı ekmek kaç kalori, herkesin bayıla bayıla yediği bir çeşit atıştırmalıktır. Yapımı ve yemesi hem kolay hem lezzetli olan bu besinin kaç kalori olduğ...
Devamını Oku

Yumurtanın Sarısı

Yumurtanın sarısı, yumurta genel olarak sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kolesterole iyi gelmediği düşünüle de diğer faydaları göz önünde bulundurul...
Devamını Oku

Yumurta

Yumurta, aslında bir tarım ve hayvancılık ürünü olduğu için gıdalar arasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Yumurtanın vücut üzerinde çok büyük faydaları bu...
Devamını Oku

Mantarlı Yumurta

Mantarlı Yumurta, diğer yumurta yemeklerinde de olduğu gibi hem menemen tarifine hem de sahanda yumurta tarifini andırır. Bu nedenle özellikle bekar evl...
Devamını Oku

Yumurta Salatası

Yumurta salatası, yumurta salatası hem kahvaltılar da hem ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Herkes tarafından çok sevilen bir tariftir. İstediğiniz şek...
Devamını Oku

Organik Yumurta

Organik Yumurta, insan sağlığında önemli bir yeri olan protein minerallerini içerdiği için herkesin düzenli olarak tüketmesi gereken bir besin maddesidir. Pi...
Devamını Oku

Yumurtalı Ekmek Kızartması

Yumurtalı Ekmek Kızartması, özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetidir. Çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek için bayat ekmek kullanı...
Devamını Oku

Yumurtalı Mantar

Yumurtalı Mantar, özellikle mantar sever için çok güzel bir tarif olarak bilinmektedir yumurtalı mantar. Eve geldiniz evde yemek yok çok pratik ve çok ç...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta Besin Değeri; dişi hayvanların özellik ile kuşların embriyo yu korumak maksadı ile yumurtladığı yuvarlak ve oval şekilli sert cisimlerdir. Birçok hay...
Devamını Oku

Yumurtalı Tost

Yumurtalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğundan tost yapımı terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Rafadan Yumurta
2 Yumurtalı Kek
Deve Kuşu Yumurtası
Yumurta Çiçeği
Bol Yumurtalı Kek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024