Geniş bir çiğ köfte leğenine köftelik bulguru, tuzu, baharatları ve rendelenmiş soğanları koyalım ve iyice karıştıralım. Harmanladıktan sonra yoğurmaya başlayalım. Azar azar su ilave ederek, bastırarak yoğuralım. Bulgur biraz yoğrulduktan sonra kurulaşmaktadır. Bu kıvama gelince korkmayın biraz daha su ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ara ara su ekleyerek bulgur yumuşayana kadar yoğuralım. Maksimum yoğurma işlemi 35-40 dakika sürmektedir. Bulgur yumuşadıktan sonra derin bir tencereye sıvı yağı koyalım.
Yumurtaları bir kâsede iyice çırpalım ve omlet yapacak şekilde tuz ekleyip sıvı yağın içine boşaltalım. Pişmiş olan yumurtaları köftenin üzerine dökelim. Yağı el yakmayacak kıvama gelince tekrardan yoğurmaya başlayalım. Yumurtalar köftenin içinde kaybolana kadar yoğuralım. Yumurtalar köftenin içinde kaybolduktan sonra ince doğradığımız maydanozları ve yeşil soğanları ilave edelim. Yeşil soğan ve maydanoz da iyice karıştırdıktan sonra elimizle şekil verip servis edeceğiniz tabağa dizelim. Ayran, marul veya kıvırcıkla servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.