Öncelikle sosunu hazırlamak için, bir kâseye suyu ve sıvı yağını koyup güzelce karıştırın. Sonra da içini hazırlayın bunun için, bir kaba yumurtaları, karabiberi ve tuzu koyun ve güzelce onu da çırpın. Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyun, üzerine yumurtaları dökün ve pişirin. Pişen yumurtaları tahta kaşık yardımı ile küçük parçalara ayırın. Sonra böreği yapacağınız tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup daha sonra 1 tane yufkayı ortalayarak tavaya serin.
Yufkanın üstüne hazırladığınız sostan sürün ve ikinci yufkayı bölüp onu da üstüne serin. Tekrar yufkanın üzerine sostan sürün ve pişirdiğiniz yumurtalardan koyun. Daha sonra üçüncü yufkayı da parçalara ayırıp yumurtalı yufkanın üzerine serin. Sonrasında yine sostan sürüp tavanızın kenarlarından sarkan yufkaları da üzerine kapatın. Kısık ateşte yumurtalı böreği arkalı önlü tavayı çevire çevire pişiriniz. Pişen yumurtalı böreği servis tabağına çıkarın. Yumurtalı böreğiniz artık hazırdır.
Afiyet olsun.