Yumurta Haşlama

Yumurta haşlama, dışarıdan kolay gibi görünse de bazen tam kıvamını yakalamak zor olabilir. Yumurta haşlama rafadan, kayısı kıvamda ve katı olarak pişirilebilir. Bu pişirme şekillerini tam kıvamında yakalamak için bazı konulara dikkat edilmelidir. Yumurtanın ne kadar süreyle haşlanacağını bilirseniz, istediğiniz türde yumurta yeme şansınız olur.

Yumurta haşlama için gerekli malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Cezve
  • Su
Rafadan yumurta haşlama: Cezvenin içine yeteri kadar su koyarak ocakta kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca içine yumurtayı yavaşça koyun. Su yeniden kaynamaya başladığında, hemen saate bakın. Toplam 2 dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Cezvenin içine soğuk su koyarak yumurtayı soğutun. Bu sürede yumurtanın akı pişmiş olacak, sarısı sulu kıvamda yani rafadan yumurta haşlamış olacaksınız. Ancak rafadan yumurtada kıvam bakımından farklı tercihler olacağından, bu süreyi 2-4 dakika arasında tutabilirsiniz. Buradaki en önemli ipucu yumurtayı haşlarken oda sıcaklığında olanları kullanmanızdır. Yoksa pişme süresi daha farklı olur ve rafadan kıvamda pişmez.

Kayısı yumurta haşlama: Yine cezveye su koyarak ocakta kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca cezvenin içine yumurtayı yavaşça koyun. Su yeniden kaynayınca saate bakarak, 6 dakika kadar kaynamasına izin verin. Yumurta bu sürede kayısı dediğimiz kıvamda haşlanır. Daha sonra cezvedeki sıcak suyu dökün ve içine soğuk su koyun.
Kayısı yumurta kıvamı için 4-6 dakika arası süre tercihi yapabilirsiniz. Bu süre sonunda yumurtanın beyazı pişmiş, sarısı da az pişmiş kıvamda olacak. Yine haşladığınız yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir.

Katı yumurta haşlama: Belki de yumurta pişirme şekilleri arasında en kolayı budur. Ancak gereğinden fazla haşlanan yumurtanın sağlıklı kabul edilmeyeceğini söyleyelim. Bu nedenle tam kıvamında katı haşlamanız yeterli olacak. Cezvedeki su kaynadıktan sonra içine yine oda sıcaklığındaki yumurtayı yavaşça koyun. Su yeniden kaynadıktan sonra saate bakarak, toplam 12 dakika yumurta haşlansın. Daha sonra yumurtayı soğuk suyla soğutun ve ikramınızı yapın. Bu haşlama şeklinde yumurtanın beyazı da sarısı da tam pişmiş olacak.

Yumurta haşlama sırasında oda sıcaklığında yumurta kullanmalı ve ocağı normal ayarda açmalısınız. Eğer buzdolabından çıkardığınız yumurtayı haşlamaya kalkarsanız, pişerken kabukları çatlayacaktır.
19.01.2024 01:13:36
Yumurta Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurta Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yumurta Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Rafadan Yumurta

Rafadan yumurta, çoğu kişinin kahvaltıda yemeyi tercih ettiği yumurta pişirme şeklidir. Fakat her zaman bu kıvamda pişirmeyi beceremeyebiliriz. Aslında bunun...
Devamını Oku

2 Yumurtalı Kek

2 yumurtalı kek, kek sevenlerin bazıları içerisine fazla yumurta girmesinden hoşlanmaz ve fazla yumurta olunca keki yiyemezler. Bu nedenle iki yumurta kırara...
Devamını Oku

Deve Kuşu Yumurtası

Deve Kuşu Yumurtası, Anavatanı Afrika olan deve kuşu her gün sıklıkla gördüğümüz kuşlardan oldukça farklı özelliklere ve iri bir bünyeye sahip olan bir ...
Devamını Oku

Yumurta Çiçeği

Yumurta Çiçeği, Yumurta çiçeğinin bir diğer adı ise patlıcan çiçeğidir. Yumurta ağacının çiçeklerine bu isimlerin verilme sebebi ise görünüşlerinin beya...
Devamını Oku

Bol Yumurtalı Kek

Bol yumurtalı kek, dünya mutfaklarının olmazsa olmazı, küçük büyük herkesin severek yediği keki bilmeyenimiz pek yoktur. Yapılışı kolay olan bu basit pasta t...
Devamını Oku

Salçalı Yumurta

Salçalı yumurta, yemek alanında hep aynı şeyi yemekten hoşlanmayan ve sürekli değişiklik arayan kişiler için oldukça tatmin edici ve lezzetli bir altern...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış yumurta kaç kalori, Kahvaltının vazgeçilmezi, sofraların baş tacı ve olmazsa olmazı, kekin, pastanın ve hamur işlerinin en önemli bir malzemes...
Devamını Oku

Yumurtalı Kurabiye

Yumurtalı kurabiye, gevrek olması ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan güzel bir tada sahip olan bir kurabiye tarifidir. Diğer kurabiye tariflerinin yanı s...
Devamını Oku

Fırında Sütlü Yumurtalı Patates

Fırında Sütlü Yumurtalı Patates: muhteşem görünüşü ve lezzetiyle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemek türüdür. Fırında patates herkesin seveceği ve...
Devamını Oku

Fırında Yumurtalı Patates

Fırında Yumurtalı Patates: Fırında patates hiç modası geçmeyen bir yemektir. Ben devamlı fırında patatesin sütlüsünü, peynirlisini yapardım bu defa yumu...
Devamını Oku

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Yumurtalı ekmek kaç kalori, herkesin bayıla bayıla yediği bir çeşit atıştırmalıktır. Yapımı ve yemesi hem kolay hem lezzetli olan bu besinin kaç kalori olduğ...
Devamını Oku

Yumurtanın Sarısı

Yumurtanın sarısı, yumurta genel olarak sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kolesterole iyi gelmediği düşünüle de diğer faydaları göz önünde bulundurul...
Devamını Oku

Yumurta

Yumurta, aslında bir tarım ve hayvancılık ürünü olduğu için gıdalar arasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Yumurtanın vücut üzerinde çok büyük faydaları bu...
Devamını Oku

Mantarlı Yumurta

Mantarlı Yumurta, diğer yumurta yemeklerinde de olduğu gibi hem menemen tarifine hem de sahanda yumurta tarifini andırır. Bu nedenle özellikle bekar evl...
Devamını Oku

Yumurta Salatası

Yumurta salatası, yumurta salatası hem kahvaltılar da hem ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Herkes tarafından çok sevilen bir tariftir. İstediğiniz şek...
Devamını Oku

Organik Yumurta

Organik Yumurta, insan sağlığında önemli bir yeri olan protein minerallerini içerdiği için herkesin düzenli olarak tüketmesi gereken bir besin maddesidir. Pi...
Devamını Oku

Yumurtalı Ekmek Kızartması

Yumurtalı Ekmek Kızartması, özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetidir. Çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek için bayat ekmek kullanı...
Devamını Oku

Yumurtalı Mantar

Yumurtalı Mantar, özellikle mantar sever için çok güzel bir tarif olarak bilinmektedir yumurtalı mantar. Eve geldiniz evde yemek yok çok pratik ve çok ç...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta Besin Değeri; dişi hayvanların özellik ile kuşların embriyo yu korumak maksadı ile yumurtladığı yuvarlak ve oval şekilli sert cisimlerdir. Birçok hay...
Devamını Oku

Yumurtalı Tost

Yumurtalı Tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Özellikle çalışan kişiler için kahvaltı hazırlamak biraz zahmetli olduğundan tost yapımı terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Rafadan Yumurta
2 Yumurtalı Kek
Deve Kuşu Yumurtası
Yumurta Çiçeği
Bol Yumurtalı Kek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024