Yumurta salatası yapımı için öncelikle beş adet yumurta yıkanır ve haşlamak için kullanılacak olan kaba alınır. Üzerini hafif geçecek kadar su konulur ve ocağa alınır ve ocağın altı açılır. Yumurtalar üzerine konulur ve kaynamaya bırakılır. Yumurtalar kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynaması beklenir. Kaynayan yumurtalar kaptan alınır ve soğuması için soğuk suya tutulur. Soğuyan yumurtalar soyulur ve küçük küçük doğranır bir kaba alınır. Ardından yeşil soğan maydanoz taze nane yıkanır kurutulur ve ardından ince ince doğranır. Yumurtalar ve yeşillikler derin bir kaba alınır ve iyice harmanlanır. Tuz karabiber ve pul biber de atılarak karıştırılır ve üzerine bir limon sıkılır.
Karıştırılıp servis tabağına alınır üzerine zeytinyağı gezdirilir son olarak beş altı adet zeytin üzerine dizilerek süslenir ve afiyetle yenir.