{ "title": "Yumurtalı Taze Fasulye", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Taze-Fasulye-79.JPG", "date": "21.01.2024 17:43:39", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yumurtalı Taze Fasulye, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız her sebzeyi mutlaka bolca tüketmeliyiz. Taze fasulyede bunlardan birisidir. Genellikle yaz aylarında taze olarak aldığımız fasulyeyi becerikli hanımlar kış aylarında tüketmek için buzdolabında, kavanozlarda hazırlayarak saklamaktadır. Taze fasulye yemeği ya da kavurması oldun hem çok lezzetli hem de oldukça basit olarak hazırlanan yemek çeşitlerinden birisidir. Ayrıca oldukça besleyici olan taze fasulye sağlığımız açısından çok faydalıdır. Yumurta protein açısından en zengin olan gıda maddesidir, taze fasulye hem vitamin, mineral ve lif açısından faydalı olan besin maddesidir. Bu iki değerli besin bir araya geldiği zaman yemeğimiz çok daha besleyici bir özelliğe sahip olmaktadır. En çok gelişme çağında olan çocuklarımız için faydalı olan yumurtalı taze fasulye yemeğini her fırsat bulduğunuzda haftada bir defa düzenli olarak tüketmeye gayret etmelisiniz.

Yumurtalı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Pazardan aldığımız taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra isterseniz kırın isterseniz dilin. Daha sonra taze fasulyenin üzerine su ilave edip biraz bekletelim. Yumurtalı taze fasulyeyi pişireceğimi geniş tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyerek ısıtalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım, yıkayalım ve ince olacak şekilde doğradıktan sonra tencereye ilave edelim. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra sarımsakları doğrayarak ekleyelim. Ardından domatesler arzuya göre rendelenir ya da küçük doğrandıktan sonra tencereye ilave edilir. Daha sonra domates salçası, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek birkaç dakika kadar kavrulur. Suyun içinde bekleyen taze fasulye süzgece alınır ve tencerenin içerisine ilave edilir ve karıştırılır. Bu arada tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşte taze fasulye kavrulur. Arada bir taze fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Taze fasulyeler pişince tencerenin ortası havuz olacak şekilde açılır ve yumurtalar kırılır. Daha sonra yumurtaların üzeri fasulyeler ile kapatılır. Ocağın altı kısık olacak şekilde bir iki dakika yumurtalar pişirilir. Yumurtaların iyice pişmesi için kaşık ile fasulyeler karıştırılır. Maydanozlar ayıklanıp yıkandıktan sonra incecik doğranır ve fasulyenin içine eklenir. Yumurtalı taze fasulyenin önceden haşlanmış barbunya ilave edilirse çok daha lezzetli oluyor. Yumurtalı taze fasulye piştikten sonra servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }