{ "title": "Yumurtalı Pişi", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/yumurtali-pisi-2783.jpg", "date": "19.01.2024 11:36:24", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Yumurtalı Pişi, Evet hamur işleri içinde pişi kalori miktarı yüksek olan bir hamur işi olmasına rağmen yine de en sevilenidir. Pişinin bir diğer adı da çiğ börektir peynirlisi, patateslisi, kıymalısı ve yumurtalısı daha birçok çeşidi olan bu enfes hamur kızartması yağ içinde kızartıldığı için doğal olarak kalori miktarı da yüksek olur. Ama yine de yemeğe değen bir lezzet özellikle de çay, peynir ve zeytin ile müthiş oluyor. Yüksek kalori miktarı sizi ürkütmesin ayda ya da haftada yediğiniz pişi size kilo yapmaz ayrıca yedikten sonra bol, bol yürür ve spor yapar iseniz korkulacak hiçbir şey yoktur. Şimdi bu enfes yumurtalı pişi tarifine geçelim.

Yumurtalı Pişi İçin Gerekli Malzemeleri
Kızartmak için
Yumurtalı Pişi Nasıl Yapılır?

Yumurtalı pişi için önce süt ile suyu el yakmayacak su içinde maya ile eritin. Daha sonra sütü, yumurtayı ve mayalı suyu iyice karıştırın karışımın içine tuzu da ilave edin. Sonra unu da azar, azar mayalı karışımın içine ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak kıvamda olan hamur elde edin. Sonra hamurun üstünü bezle iyice sarın ve hamur iki katı olana kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan kaşık kullanarak küçük, küçük parçalar koparın hamur normalinden biraz daha yumuşak olduğundan dolayı biraz zor şekillenebilir bu aşamada bol un kullanın. Ayrıca yağlı zemin üstünde şekillendirmek kolay olur daha sonra bir tava içine sıvı yağı dökün ve kızmasını bekleyin yağ kızdıktan sonra şekil vermiş olduğunuz hamurları yağın içine atın önlü arkalı iyice kızarması için çevirerek kızartın. Yanında sıcak çay, zeytin, beyaz peynir ile harika gidiyor sıcak, sıcak servis yapın. Çay yerine yanında ayran ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }