{ "title": "Yumurtalı Patates", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Patates-89.jpg", "date": "19.01.2024 20:10:51", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "Yumurtalı patates, Mutfağın vazgeçilmezleri, patates ve yumurtadır. Patates, yemek kültürümüzün ana unsurudur. Yemeklerden salataya, cipsinden közlemesine kadar birçok şekilde hazırlar ve tüketiriz. Neredeyse tüm hazırlanan yiyeceklerin içerisine girmektedir. Böreklerden pastalara, köfteden makarna hamuruna kadar çok geniş alanda kullanılmaktadır. Yumurta ve patates ikilisi tatları ve kıvamları için bazı yiyeceklerde birlikte kullanılmaktadır. Patates ile yumurtanın ana unsur olduğu bazı yiyeceklerde vardır. Mutfakta eksik olmayan yumurta ile patates ikilisi ile pratik sayılabilecek yemekler vardır. Yumurtalı patates kavurması, yumurtalı patates kızartması, yumurtalı patates yemeği ve yumurtalı patates püresi bilinen yiyeceklerdir. Hazırlanışları kolay olan bu yiyeceklerden yumurtalı patates yemeğinin tarifi.

Yumurtalı patates malzemesi
Yumurtalı Patates Nasıl Yapılır?

Patatesler soyulup küçük parçalar halinde olacak şekilde doğranır. Soğanlar soyulduktan sonra ince ince doğranır. Bir tencerede soğan, toz kırmızı biber, tuz ve salça zeytinyağı ile kavrulur. Tencereye patatesler ilave edilir. Patatesler de iki üç dakika karıştırılarak kavrulur. Bir miktar kavurduğumuz patateslere su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Yumurta ilave edilmeden yemeğin kıvamına dikkat etmek gerekir. Ne koyu ne de çok sulu olmamalıdır. Bazı patatesler, suyu çok ister. O zaman biraz daha su ilave edilmelidir. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemeğe, başka bir kap içerisinde çırpılan yumurta eklenir. Yumurtalar yemek içinde belirinceye kadar beklenir. Yumurtalar özleşince ateşten indirip bir miktar demlenmesi beklenir. Demlenen yemek, servise hazırdır.
" } ] }