{ "title": "Yumurtalı Menemen", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Menemen-73.jpg", "date": "20.01.2024 00:59:44", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Yumurtalı menemen, Yumurtalı menemen kahvaltıların vazgeçilmezidir. Özellikle pazar kahvaltılarında olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Yumurtalı menemen kültürü ülkemizde oldukça yaygındır. Hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Özellikle öğrenci öğünlerinde sıkça yer alan yumurtalı menemen hem doyurucu hem de besleyici özelliğe sahiptir. Maliyeti düşüktür lezzeti ise eşsizdir. Pratik ve kolay bir yapıma sahiptir ve zaman almaz. İşte bu özelliği ile ani yemek gerektiği durumlarda ilk akla gelen yemekler arasında yer alır. Yumurtalı menemen kahvaltı dışında hafif bir öğün yemek isteyen kişiler tarafından da öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edilebilmektedir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında olan yumurtalı menemen özellikle gençler tarafından sevilmektedir. Sizde kahvaltıda hem pratik hem de eşsiz bir lezzet istiyorsanız yumurtalı menemen yapmanızı tavsiye ederiz. Sofralarınıza hem görsellik hem de harika bir tat ile tamamlayıcı olarak tercih edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Yumurtalı menemen için gerekli olan malzemeler
Yumurtalı menemen nasıl yapılır?

Yumurtalı menemen yapımına geçmeden önce malzemeleri hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyarak bir sudan geçirin. Süzgeç içerisine bekleterek biberlerin saplarını çıkarıp içini temizleyin. Sonra biberleri de yıkayın. Biber ve soğan süzgeçte suyu süzülürken sizde domatesleri yıkayarak soyun. Artık yapıma geçebiliriz. Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın. Derin bir teflon tava içerisine koyarak içine zeytinyağını ilave edin. Ocağın altını açın ve orta ışıkta kavurmaya başlayın. Siz soğan kavrulmaya başladıktan itibaren biberleri soğana uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın ve hemen kavrulmakta olan soğan içerisine ilave edin. Biber ve soğan kavrulurken soyulan domatesleri derin bir kâse içerisine yine küçük bir şekilde doğrayın. Soğanlar pembemsi bir hale gelince ve biberle beraber kavrulunca doğranan domatesleri içine ilave edin. Domatesler ilave edildikten sonra menemenin tuzunu da serpiştirerek tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Domateslerde iyice piştikten ve ezildikten sonra yumurtaları tava içerisinde pişmekte olan menemen üzerine kırın. Karıştırmadan bekleyerek yumurta hafif katılaşınca 1 kere karıştırın tekrar yumurta biraz katılaşınca tekrar karıştırın. Yumurta pişene kadar 5-6 kez bu işlemi tekrarlayın. Ara ara karıştırmak çok önemlidir. Yumurta kırıldıktan sonra devamlı karıştırırsak lapa görünümü oluşacaktır. Bu durumun oluşmaması için daha seyrek aralıklarla karıştırmak menemene görsellik kazandıracaktır. Artık tavanın altını kapatabilir yumurtalı menemen servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }