{ "title": "Yumurtalı Mantar", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Mantar-57.jpg", "date": "20.01.2024 08:52:08", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Yumurtalı Mantar, özellikle mantar sever için çok güzel bir tarif olarak bilinmektedir yumurtalı mantar. Eve geldiniz evde yemek yok çok pratik ve çok çabuk yapabileceğiniz ve çok lezzetli bir tarif olarak yumurtalı mantarı tercih etmelisiniz. Aynı zamanda yumurtalı mantar özelliği çok doyurucu bir yemektir. Özellikle akşam saatlerinde yemekli gelen misafir sofralarında ara sıcak olarak kullana bileceğiniz bir tarif olarak yumurtalı mantarı düşünebilirsiniz. Şimdi yumurtalı mantarı tarifi için gerekli olan malzeme ve yapılışından bahsedelim.

Yumurtalı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yumurtalı Mantar Nasıl Yapılır?

Yumurtalı mantar için alınan mantarları ilk önce güzelce yıkayın ve ne çok küçük ne de çok büyük olacak şekilde sapları da dahil doğrayın ve mantarların kararmaması için limon suyu içerisine koyun. Daha sonra Yumurtalı mantar için hazırlanan kuru soğanı küp, küp doğrayın ve büyük teflon tava içerisine sıvı yağı ilave ederek doğranan kuru soğanları kısık ateş de 10 dakika kadar kavurun. 10 dakika kadar kavrulan soğanların üzerine limon suyunda bekleyen mantarları ilave ederek güzelce karıştırarak mantarlar suyunu bırakıp tekrara çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan mantarlar suyu çektikten sonra ince kıyılmış maydanozları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Mantarlar kavrulduğu esnada büyük bir kâse içerisine yumurtaları kırın ve üzerine tuz, karabiber ilave ederek güzelce bu karışımı çırpın ve son olarak çırpılarak hazırlanan yumurtaları ocak üzerinde kısık ateş de kavrulmakta olan mantarların üzerine ilave ederek daima karıştırarak yumurtalarında pişmesini sağlayın ve yumurtalı mantar yemeğiniz servise hazırdır. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }