{ "title": "Yumurtalı Köfte", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Kofte-28.jpg", "date": "21.01.2024 05:49:44", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yumurtalı Köfte, genellikle herkesin damak zevkine farklı gelen köftelerden birisidir. Oysaki denendiği zaman ne kadar lezzetli olduğunu görecekseniz. Yumurtalı köfte yapımı biraz zahmetli olsa da en lezzetli olan muhteşem bir köfte çeşididir. Ayrıca bulgur ile yapıldığı için hem çok besleyici hem de çok lezzetli bir köfte çeşididir. İlk duyduğunuz zaman biraz farklı gelebilir, ancak Antep yöresinde yumurtalı köfte sıklıkla yapılarak tüketilmektedir. Aslında etli çiğ köftenin aynısı yumurtalı köfte şeklinde hazırlanmaktadır. Oldukça emek sarf edilerek yapılan yumurtalı köfte farklı lezzeti ile herkesin büyük ilgisini çekmektedir. Bulgur sağlık açısından en faydalı olan besinlerden birisidir hem vitamin hem de mineraller açısından zengin olan bu lezzet, özellikle lif bakımından faydalıdır. Ayrıca yumurtalı köfteyi servis yaparken yanında nane, limon dilimi, kornişon salatalık turşusu, marul, salatalık, turp ve domates ile ikram edebilirsiniz. Yumurtalı köfte özellikle bol sıvı yağ ile pişirilen yumurta ile yapılmalıdır. Eğer az miktarda sıvı yağ kullanılır ise köfte yavan bir tat verir. Ayrıca damak zevkinize göre yumurtalı köftenin acılığını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer yumurtalı köfte tarifini hala denemediyseniz ve tadını merak ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Yumurtalı Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yumurtalı Köfte Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş ve büyük bir yoğurma kabı alalım, ardından köftelik ince bulguru koyalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve küçük olacak şekilde doğrayın, tercih eden rendeleyebilir. Daha sonra kuru soğanı ve sarımsakları incecik doğradıktan sonra bulgurun içerisine ilave edelim. Üzerine salçaları ilave edelim, isotu, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurma işlemine başlayalım. Özellikle bulguru yoğururken tepsiye sürterek yoğurur iseniz daha çabuk yumuşayacaktır. Yoğurma işlemi esnasında yanınızda bulunan soğuk suyu azar azar içine ilave ederek yoğurmaya devam edin. Bulgurun yumuşaması için biraz fazla yoğurmak gerekiyor. Eğer yoğururken bulgur kuru gelirse, biraz soğuk su ekleyerek yoğurmaya devam edebilirsiniz. Arada sırada bulgurun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmek için ağzınıza alarak bakabilirsiniz. Eğer bulgur dişinize gelmiyorsa hazır olmuş demektir. Yeşil taze soğanı ve maydanozu incecik kıyalım ve bir miktar soğuk su ile bulgurun içerisine ilave ederek yoğurun. Bu arada sıvı yağı tavanın içinde iyice ısıtın ve yumurtaları kırarak pişirin. Mutlaka yumurtaları pişirirken bolca yağ kullanılması gerekmektedir. Pişirdiğiniz yumurtayı yoğurduğunuz köftenin içine ilave ederek iyice yoğurun. Yumurtalı köfteden istenilen büyüklükte alınarak hafif sıkılır ve servis tabağına dizilir.

Afiyet olsun.

" } ] }