{ "title": "Yumurtalı Kısır", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Kisir-96.jpg", "date": "20.01.2024 10:42:26", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Yumurtalı kısır, lezzeti ile damaklardan enfes bir tat bırakan, içindeki bol malzemeler ve yumurta ile tam bir lezzet deposu olan kısır tarifidir. Diğer kısır tariflerinin yanı sıra vereceğimiz bu tarifin malzemeleri arasında bulunan yumurta ile daha farklı ve daha güzel bir lezzet elde edebiliriz. Hemen hemen herkesin severek yediği kısır içinde bulunan sebzeler ile tam bir vitamin deposu olmasının yanı sıra bu tarif ile yumurta da kullanacağımız daha çok besleyici olmaktadır. Görünümü ile göze tadı ile de damaklara hitap eden yumurtalı kısır tarifinin bir diğer güzel yanı ise yapımı ile oldukça kolay ve pratik olmasıdır. Gelecek olan misafirlerinize evinize veya çayın yanına zaman kaybetmede hazırlayacağınız yumurtalı kısır yemeği doyurucu ve hafif bir kıvama sahiptir. İşte bu kadar güzel bir tada sahip olan, yapımı ile de zaman kaybı yaşatmayan yumurtalı kısır tarifinin yapılışını beraber inceleyelim;

Yumurtalı kısır için gerekli olan malzemeleri
Yumurtalı kısır nasıl yapılır?

Öncelikle kaynamış olan iki su bardağı su içerisine ince bulgur konulur ve üzeri kapatılarak tüm suyu çekene kadar bekletilir. İnce bulgur yumuşayana kadar diğer taraftan kısırın yumurtalı olan sosu hazırlanmaya başlanabilir. Bir tava içerisine kuru soğan küp-küp doğranarak aktarılır ve üzerine zeytinyağı eklenerek ocağın üzerine konularak pişirilmeye başlanır. İyice pembe bir hal alan soğan içerisine domates salçası ve biber salçası eklenerek iyice karıştırılır. Ardından yumurtalar bu salçalı karışımın içine kırılır ve dibi tutmaması için iyice karıştırılır. Bir miktar tuz, karabiber ve pul biber bu salça içerisine eklenerek bir miktar daha pişirilir ve ocağın üzerinden alınarak bir köşede bekletilir. Diğer taraftan da ayrı bir kap alınarak maydanoz, dere otu, taze nane ve taze soğan oldukça ince bir şekilde doğranarak bu kabın içerisine alınır. Yine aynı yöntem yardımı ile kabuğu soyulan domates ince ince doğranarak bu kabın içine konulur ve artık tüm malzemeler birleşmeye başlanır. Daha önceden ıslatmış olduğumuz bulgur alınır ve üzerine yumurtalı salçalı olan sos dökülerek iyice birbirine katılarak karıştırlır. Ardından daha önceden hazırlanmış olan maydanoz, dere otu, taze soğan ve taze nane bu bulgurun içine eklenerek iyice karıştırılır. Domates de bu karışıma eklenerek iyice katıldıktan sonra artık yumurtalı kısırınızı servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. Bir servis tabağının içine bir miktar yumurtalı kısır koyun ve tabağın kenarlarına da kıvırcık marul ile süslemeler yapın. Bir parça limonu da bu servis tabağının yanına koyduktan sonra artık yumurtalı kısır tarifiniz tamamdır demektir. Sizde hemen bu muhteşem lezzete sahip olan yumurtalı kısır tarifini deneyerek damağınıza farklı lezzetler sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }