{ "title": "Yumurtalı Kavurma", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Kavurma-26.jpg", "date": "21.01.2024 22:12:54", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yumurtalı kavurma, kavurma ve yumurtanın muhteşem lezzetini, aynı zamanda besleyici özelliklerini yansıtan harika bir tariftir. Size enerji verecek bu yemeği ister sabah kahvaltısında, isterseniz de diğer öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bunu bilen kişiler adeta müptelası oluyor. Arada bir farklı bir şeyler yemeyi istediğinizde, mutlaka yumurtalı kavurma yapmalısınız. Yapımı kolay olduğundan hiç zorlanmazsınız. Fakat lezzetine doyum olmaz. Yumurtayı seviyorsanız, kavurmanız da varsa hemen işe girişebilirsiniz. Verdiğimiz tarifteki diğer malzemeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Önemli olan damak zevkinize hitap etsin. Hadi bakalım kolay gelsin.

Yumurtalı kavurma için gereken malzemeler
Yumurtalı kavurma nasıl yapılır?

Önce tarifimiz için malzemelerimizi hazırlayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri ayıklayarak ince halka şeklinde doğrayalım. Bunları tereyağı içinde hafifçe soteleyelim. Kavurmayı küçük parçalara ayırarak tavaya ilave edelim. Biraz kavrulunca içine beyaz peyniri doğrayarak atalım. Bu aşamada kullanacağınız baharatları da yumurtalı kavurma içine ilave edin. Tuzunu da atabilirsiniz. Tavanın ortasına iki boşluk açarak buralara yumurtaları kırın. Pişinceye kadar ocakta tutarak kavurmayı indirin. Yumurtalı kavurma sıcak olarak tüketilmelidir. Tadına bayılacağınızı söyleyebiliriz. Canınız istediğinde hemen hazırlayacağınız bu yemek öğünlerinizde bile kurtarıcınız olacak. Kolay ve lezzetli bir tarif.

Afiyet olsun.
" } ] }