{ "title": "Yumurtalı Erişte", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/yumurtali-eriste-5257.jpg", "date": "20.01.2024 00:23:50", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Yumurtalı erişte tarifi oldukça kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir. Yumurtalı erişte oldukça besleyici bir besindir. İçerisinde bulunan yumurta ve kaşar peyniri besleyici özelliğini ve vitaminini daha da arttırmaktadır. Türk mutfağında yıllardır yerini alan erişte, sebze yemeklerinin yanında da pişirebileceğiniz bir yemektir. Özellikle çocukların iştahla yediği, okuldan geldikten sonra kolayca hazırlanan çok sevdiği bir öğün olup, yumurtalı erişte besleyicidir ve enerji verir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz sofralarınızı süsleyen çok güzel bir menüdür.

Yumurtalı erişte için gerekli malzemeler
Yumurta erişte nasıl yapılır?

Derin bir tencereye su ve tuz ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra bir paket erişteyi kaynayan suyun içine dökün ve birkaç damla zeytinyağı damlatın. Zeytinyağı damlatmanız eriştelerin daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Erişteler yaklaşık 5 dakika haşlandıktan ve piştikten sonra suyun içinden bir süzgeç yardımı ile süzün. Diğer taraftan rendelenmiş kaşar peynirini ve 3 adet yumurtayı bir kap içerisinde iyice el karıştırıcı ile çırpın. Erişte sıcakken rendelenmiş kaşar peynirini ve yumurtaları üzerine dökün ve malzemeleri iyice yedirerek karışmasını sağlayın. Karıştırırken yumurtalı karışımın tüm eriştelere eşit miktarda karışmasını sağlayın. Eriştenin sıcaklığı yumurtaların pişmesine ve kaşar peynirinin erimesine yeterli olacaktır tekrar pişirmeye gerek yoktur. Üzerine 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanozu ve karabiberi ekleyip tabağa alarak servis yapabilirsiniz. Vitamin deposu olan erişteniz afiyetle yemeğe hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }