{ "title": "Yumurtalı Ekmek", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Ekmek-19.png", "date": "20.01.2024 13:09:00", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Yumurtalı Ekmek, yumurtalı ekmek küçük büyük herkesin severek yediği bir atıştırmalıktır. İster kahvaltıda ister akşam çayın yanında yenilen harika bir lezzettir. Ani gelen misafirleriniz için de çayın yanına kısa sürede hazırlanabilen bir ikramlıkır. Ayrıca yumurtalı ekmek sade yapılabildiği gibi birçok şekilde de yapılarak farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ayrıca yumurtalı ekmek, okuldan gelen öğrenciler için de hem besleyici hem de severek yedikleri bir atıştırmalıktır.

Yumurtalı ekmek için gerekli olan malzemeler
Yumurtalı Ekmeğin Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir adet bayat ekmeği 1,5-2 cm eninde dilimliyoruz. Bayat tercih etmemizin sebebi ise bayat ekmek kıtır kıtır olurken taze ekmek hem yağı hem de yumurtayı içine çekeceği için hamurumsu bir tat verir. Dilimlediğimiz bayat ekmekleri geniş bir kap içerisine kırıp çırptığımız dört adet yumurtaya arkalı önlü bulayıp çok az yağ koyduğumuz orta boy bir tavada önlü arkalı kızartıyoruz. Kızaran yumurtalı ekmekleri fazla yağlarını çekmesi için havlu peçete serdiğimiz servis tabağına alıyoruz. Ayrıca hazırladığımız bu yumurtalı ekmeklerin üzerine ince ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyup önceden ısıttığımız fırında altı yedi dakika üzerindeki kaşarlar eriyeneye kadar bekletip hem görsel açıdan hem de lezzet açıdan farklı bir lezzet oluşturabiliriz. Hazırladığımız yumurtalı ekmekleri sıcak olarak servis yapıyoruz.

" } ] }