{ "title": "Yumurtalı Ekmek Kızartması", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Ekmek-Kizartmasi-81.gif", "date": "21.01.2024 13:31:44", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yumurtalı Ekmek Kızartması, özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetidir. Çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek için bayat ekmek kullanılması tavsiye edilir. Çünkü taze ekmek çok fazla yumurta çektiği için içi ıslak ıslak kalır. Ayrıca yağı da çektiği için oldukça yağlı olur. Hem bayat ekmekler değerlendirilir hem de lezzetli kahvaltılar yapılır. Eklenecek farklı lezzetlerle yumurtalı ekmek tarifleri de çeşitlendirilebilir. Tercihe göre içerisine peynir ve çeşitli baharatlar ilave edilebilir. Fakat sade yumurtalı ekmek bile oldukça lezzetlidir. Yanında peynir, domates, salatalıkla birlikte sunulabilir. Çay ile uyumu oldukça iyidir. Kızartmalar çocuklarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden bir tanesidir. Ekmek kızartması hem göze hem damağa hitap eder. Oldukça kolay hazırlanır. Çay demlenene kadar tüm ekmekler kızartılmış olur.