{ "title": "Yumurtalı Ekmek Kızartması", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Yumurtali-Ekmek-Kizartmasi-81.gif", "date": "21.01.2024 13:31:44", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yumurtalı Ekmek Kızartması, özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetidir. Çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek için bayat ekmek kullanılması tavsiye edilir. Çünkü taze ekmek çok fazla yumurta çektiği için içi ıslak ıslak kalır. Ayrıca yağı da çektiği için oldukça yağlı olur. Hem bayat ekmekler değerlendirilir hem de lezzetli kahvaltılar yapılır. Eklenecek farklı lezzetlerle yumurtalı ekmek tarifleri de çeşitlendirilebilir. Tercihe göre içerisine peynir ve çeşitli baharatlar ilave edilebilir. Fakat sade yumurtalı ekmek bile oldukça lezzetlidir. Yanında peynir, domates, salatalıkla birlikte sunulabilir. Çay ile uyumu oldukça iyidir. Kızartmalar çocuklarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden bir tanesidir. Ekmek kızartması hem göze hem damağa hitap eder. Oldukça kolay hazırlanır. Çay demlenene kadar tüm ekmekler kızartılmış olur.

Yumurtalı Ekmek Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Kızartmak için
Yumurtalı Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

Yumurtalı ekmek kızartması için öncelikle olarak ekmekler ince ince dilimlenir. Derin bir kâsede yumurtalar süt ve tuz ile iyice çırpılır. Kullanılacak ekmek adetine göre yumurta ve süt oranı aynı ölçüde artırılmalıdır. Bazı bayanlar yumurtanın içerisine süt koymadan hazırlar. Kullanılan süt ekmeklerin hem yumuşamasını hem de puf puf kabarık olmasını sağlar. O nedenle kullanılması tavsiye edilir. Daha sonra kızartma işlemi için kullanılacak olan tava ocağa alınır. İçerisine sıvı yağ eklenerek yüksek ateşte yağ iyi kızdırılır. Ekmek dilimleri önlü arkalı olacak şekilde hazırlanmış sosa batırılarak ekmeklerin her tarafının soslanması sağlanır. Daha sonra ekmek dilimleri yağın içine bırakılarak iyice kızartılır. Ekmekler çok hızlı kızaracağı için tavanın başından ayrılmamalıdır. Yumurtalı ekmekler önlü arkalı altın sarısı bir renk alınca tavadan alınır. Fazla yağları çekmesi için kâğıt havlu serili bir tabağa alınır. Bütün ekmek dilimleri bitene kadar aynı işleme devam edilir. Fazla yağlı sevmeyenler teflon tavanın dibine iki damla yağ damlatarak krep yapar gibi de ekmekleri kızartabilir. Tadı yağda kızartılan yumurtalı ekmekler kadar lezzetli olmasa da yineden tercih edilebilir. Yumurtalı ekmekler daha sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }