{ "title": "Yumurta Çiçeği", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/yumurta-cicegi.jpg", "date": "21.01.2024 11:16:59", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Yumurta Çiçeği, Yumurta çiçeğinin bir diğer adı ise patlıcan çiçeğidir. Yumurta ağacının çiçeklerine bu isimlerin verilme sebebi ise görünüşlerinin beyaz yumurtaya benzetilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu ağacın bitkileri gür yapıdadır ve erkenci olan bu ağacın bitkileri yumurta şeklinde olup, çok verimli beyaz ve sarımsı renkte olan patlıcanlardır. Görünüşünden dolayı bu bitkiye yumurta ağacı ismi verilmiştir ve boyu 70 santime kadar uzayabilen bu bitkinin patlıcanlarının henüz körpe halindeyken tatları mantara benzeyen bir lezzettedir. Bu bitki meyvesinin yenmesi dışında, görüntüsünden dolayı çok güzel bir süs bitkisi ve bahçesine ya da balkonuna güzel bir görüntü vermek isteyen kişiler için kesinlikle ekilmesi gereken, çok çabuk yetişen bir bitki türüdür.

Yumurta Çiçeğinin Yetiştirilmesi: Beyaz yumurta çiçeği yaprakları, meyvesinin sapları, tohumları, çiçekleri ve hatta iç yapısına kadar her yönü ile patlıcana benzemektedir. Beyaz yumurta çiçeği her ne kadar bir mahsul olarak görülse de bu çiçek hakkındaki mevcut kaynakların çoğunda yenmeyen bir tür olduğu belirtilmektedir.

Yumurta çiçeğini Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ekmek gerekmektedir. Bu çiçeğin tohumu sayesinde üretimi de gerçekleşebilmektedir. Yumurta çiçeği ağacının bitkisi tek yıllıktır ve bu bitkinin meyvesi ilk olarak beyaz, daha sonra ise mor renkte çiçek açmaktadır. Belli bir düzen içerisinde ve aşırıya kaçmadan, daha az su verilmesi gereken yumurta çiçeği, toprak çeşitleri içerisinde alkali toprakları sevmekte ve bu topraklarda en iyi şekilde yetişmektedir. Yumurta çiçeği ağacının ağırlaşan dallarının kırılmaması için ise bitkinin meyve verme zamanı geldiğinde gövde ve dallarını bir destekleyici ile desteklemek gerekmektedir.

Yumurta Çiçeği Tohumunun Çimlendirilmesi: Yumurta çiçeğinin tohumlarını çimlendirmeden önce, bu tohumları bir gün boyunca su içerisinde bekletmek gerekmektedir ve saksıya ekecek olan kişinin tohumların ekilmesi için uygun bir saksı alıp, bu saksıya elenmiş toprak doldurması, daha sonra ise tohumu toprağa serpmesi gerekmektedir. Ardından, saksının üzerine ince olacak şekilde torf atıp, toprağın nemli olmasını sağlayacak kadar toprağı sulamak gerekmektedir. Son olarak, nemli toprağın üzeri şeffaf streç film ile kapatılarak, bir sera etkisi yaratmak gerekmektedir. Sera etkisi yaratılan tohumlar daha hızlı bir biçimde çimleneceklerdir. Bundan sonrasında, toprağın neminin düzenli olarak kontrol edilmesi ve toprağın kurumadan, sürekli nemli kalmasının sağlanması gerekmektedir.
" } ] }