{ "title": "Sucuklu Yumurta", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/sucuk-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 14:27:34", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Sucuklu Yumurta, her ne kadar yapılması en basit olan yemeklerden olsa da sucuğun veya yumurtanın doğru şekilde pişirilmemesinden dolayı sucuklu yumurta istenilen kadar lezzet oluşturmayabilir. Bunun yanı sıra daha önce yemek yapmamış olan bayanlara ya da erkekler, yemek yapmak zorunda olan öğrenciler de işe basit tariflerle girişmek isteyebilir fakat daha önceden deneyimleri yoksa eğer lezzetsiz sonuçlar almaları kaçınılmaz olacaktır. En lezzetli ve basit şekilde hazırlanacak sucuklu yumurta tarifi sayesinde inanıyoruz ki istediğiniz öğünde en lezzetli şekilde karnınızı doyuracaksınız. Sucuklu yumurta genel olarak sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Fakat sucuklu yumurta yapılacaksa yumurtanın doğal olmasına ve sucuğundan gerçek sucuk olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde hazırlanan sucuklu yumurtadan hiçbir tat almayacaksınız. Hadi kolları sıvayarak sucuklu yumurta tarifine başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Sucuklu Yumurta Malzemeleri
Sucuğu alırken özellikle sucuk benzeri ürün yazan paketlerden olmaması gerekir. Sucuğun gerçekten %100 dana etinden üretilen paketlerden ve markalardan seçilirse en güzel sonuç elde edilecektir. Fakat dana eti sevmeyen kişiler tavuktan veya hindiden üretilen sucukları tercih etmeleri gerekir.

Sucuklu Yumurta Nasıl Yapılır?

Sucuklu yumurta yapılışına ilk olarak sucuk paketinin dış jelatinin güzelce soyduktan sonra yarım santimi geçmeyecek ve çeyrek santimden ince olmayacak şekilde sucukları güzelce doğramak gerekir. İnce doğranan sucuklar yanar, kalın doğranan sucukların içi pişmez. Bu hususta dikkatli olunması gerekir. Daha sonra isteğe göre seçeceğiniz yağı tava içerisine alın ve yağ tereyağı ise eriyene dek, sıvı yağsa eğer birazcık kızana kadar bekleyelim. Tereyağının daha yoğun tadı sucuklu yumurtaya lezzet katacağından dolayı tereyağı kullanımını öneriyoruz, fakat margarin sağlıksız olduğundan dolayı zorda kalınmadığı sürece margarin kullanımı önerilmez. Yağ hazır hale geldikten sonra sıra geldi sucukları yağla birleştirmeye. Doğranan sucukları tavaya dizildikten sonra tavanın ağzını kapatarak 5 dakika civarında sucukların suyunu kaybetmeden pişmesini sağlamalısınız. Eğer kapağı kapatmazsanız maalesef sucukların suyu buharlaşacak ve sucuklar sertleşerek daha kuru bir hal alacaktır. Sucuklar 5 dakika sonrasında artık yavaş yavaş kıvamına gelmiş durumdadır. Yine tercihinize göre yumurtalar için tava içerisinde oyuklar açılabilir ve yumurtaların şekilleri bozulmadan omlet gibi sucukların üzerine kırabilirsiniz. Karışık sevenlerde sahanda yumurta yapar gibi direkt olarak yumurtayla sucuklarını karıştırabilirler ya da yumurtaları bir kâse içerisinde karıştırarak sucuklara ilave edebilirler. Elimizdeki tuzu ve pul biberi de yine isteğe göre ilave ettikten sonra sucuklu yumurtamız hazır durumdadır. Özellikle yemek bulunamayan günlerde hızlı bir çözüm olan ve oldukça doyurucu bir besin olan sucuklu yumurta afiyetle tüketilebilir. Dilerseniz yanına çay demleyerek lezzetin keyfini sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }