{ "title": "Soğanlı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/soganli-yumurta.jpg", "date": "20.01.2024 01:38:37", "author": "selvi un", "article": [ { "article": "
Soğanlı Yumurta, Soğan birçok hastalığa iyi gelmektedir. Vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyona iyi gelir. Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açıp öksürüğü giderir. Damar tıkanıklığına iyi gelir, kansere karşı koruyucudur. Kandaki şeker seviyesini dengeler. Böbrek ağrılarını hafifletir. Böbrekteki kumların ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Hazmı kolaylaştırır. Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir. Karaciğerin çalışmasını sağlar. Kanı temizler. Hafızayı güçlendirir.

Yumurta ise vitamin, protein ve mineral yönünden zengindir. Kalorisi azdır. Yumurtanın içinde bulunan A ve D vitaminleri göz ve kemik sağlığı için oldukça faydalıdır. Fosfor, kalsiyum da yumurtada bulunur. Hem soğanın hem de yumurtanın faydalarından bahsedildiğinde ikisinin karışımıyla yapılan yemekler insan vücudu için oldukça güçlü bir besin kaynağı olur.

Soğanlı Yumurtanın Malzemeleri
Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuklarını soyduktan sonra, ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup rendeledikten sonra, tavayı ocağa alıp kısık ateşe koyun. Sıvı yağı ve tereyağını içine koyduktan sonra soğanları içine atın. Tahta kaşıklar yavaşça karıştırarak kavurun. Soğanlar sararmaya başlayınca toz şekeri ve tuzu atın. Yaklaşık 35 dakika boyunca kavurmaya devam edin. Soğanı yakmamaya özen gösterin. Soğanın içine çukurlar açıp, oluşan boşluklara yumurtaları teker teker kırın ve üstüne az tuz serpin, kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Üzerine taze soğan ve pul biberle servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }