{ "title": "Salçalı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/salcali-yumurta.jpg", "date": "20.01.2024 06:53:21", "author": "Abdullah Korkmaz", "article": [ { "article": "
Salçalı yumurta, yemek alanında hep aynı şeyi yemekten hoşlanmayan ve sürekli değişiklik arayan kişiler için oldukça tatmin edici ve lezzetli bir alternatiftir. Omlet, özellikle en çok öğrenci evlerinde tercih edilen yemeklerden birisidir. Ancak sürekli olarak tüketildiğinde her şey gibi bünyeye bıkkınlık verir ve tiksinme noktasına gelinir. İşte bu noktada yumurtaya yeni pişirme teknikleri ve malzemeler aranmaya başlanır. Bu arayış sonunda elde edilen seçeneklerden en lezzetli olanlarından bir tanesi hiç şüphesiz salçalı yumurtadır. Genellikle salçası iyi kavrulmuş bir şekilde servis edilen salçalı yumurta daha lezzetli olur.

Gerekli Malzemeleri

Yapılış aşamasında normal yumurtadan farklı olarak birkaç adım ve malzeme bulunmaktadır.
Salçalı yumurta nasıl yapılır?

Tereyağı, teflon bir tavaya konulur. Sürekli karıştırılarak eritilir. Eridikten sonra salça içerisine atılır. Salça yağın içinde iyice karıştırılıp ezilerek dağılması ve sos benzeri bir kıvam alması sağlanır. Bu aşamada tavaya bir miktar su katılır. Kızgın yağa su temas ettiğinde bir sıçrama durumu söz konusu olur. Ancak burada içerisindeki salça iyice kavrulduğu için böyle bir durum olmaz. Salçayı yeteri miktarda cıvıklaştırdıktan sonra bir süre daha kavrulmaya devam edilir. Buradaki kavrulma oranı ne kadar iyi olursa salçalı yumurta o kadar güzel olacaktır. Ardından isteğe ve kişinin yaratıcılığına göre istenen baharatlar sos kıvamındaki karışıma karıştırılır.

Genellikle salça tuzu, yumurtanın tuz miktarı için ideal seviyeyi yakalamaktadır. Ancak yemekleri tuzlu seven kişiler ayrıca tuz ekleyebilir. Tuzla birlikte kekik, karabiber, kırmızı biber gibi baharatlar da atılır.

Bir müddet daha karıştırıldıktan sonra her bir kişiye bir adet yumurta düşecek şekilde yumurtalar kırılır. Kırdıktan sonra karıştırmaya hemen başlanmalıdır. Beklendiği takdirde salçalı yumurta dibine tutabilir ya da yumurtada dişe sert bir şekilde gelen gevrek kısımlar oluşabilir.

Damak zevkine uyacak miktarda pişirilmeye devam edilir. Son derece lezzetli ve her zamanki omletten farklı yeni bir yemek hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }