{ "title": "Sahanda Yumurta", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/sahanda-yumurta.jpg", "date": "19.01.2024 06:20:12", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Sahanda yumurta kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan eşsiz bir lezzettir. Bu tat herkesin kolaylıkla yapabileceği fakat doğru yapılmadığında istenilen lezzeti oluşturamayacağı bir tat olarak bilinmektedir. Bu makalemizde sofralardan eksik etmediğimiz sahanda yumurta yapılışında kullanılan malzemeleri, sahanda yumurta yapılışını tarif olarak oluşturacağız. Sahanda yumurtanın lezzetli olması için kesinlikle kullanılan yumurta ve sucuklar doğal olmalıdır. Köy kahvaltısında sahanda yumurta işte bu durumda daha farklı bir lezzet oluşturur. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Sahanda Yumurta Kullanılan Malzemeleri
Sahanda Yumurta Nasıl Yapılır?

Sahanda yumurta yapılışına ilk olarak iki ayrı kâse hazırlayarak başlayalım. Köyden gelen taze doğal yumurtaları güzelce yıkayalım. 2 tane yumurtayı kırarak kâseye bırakalım. Sarısını elimizle alarak diğer kâseye ayıralım. Diğer yumurtayı da aynı şekilde kırarak sarısını diğer sarının yanına alalım. Yumurta sahanına tereyağı ilave edip sahanda eritelim. Bu aşamada tereyağı yanmasın diye ve ocağın az açılmasına dikkat edilmelidir. Yumurtanın beyazına damak zevkimize göre biraz tuz ilave ederek çatalla çırpalım (Kaşar peyniri kullanılacaksa tuza dikkat edilmelidir) ve sahanda eriyen tereyağının üzerine yumurtaları gezdirerek dökelim. Yumurtalar sahanın her yerine gelmeli ve orta ateşte pişirilmelidir. Ayırdığımız yumurta sarılarını da sahanın içerisine ayrı ayrı ilave edelim. Dağılmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer katı seviyorsanız üzerine bir kapak kapatmanız gerekir. Ben kapak kapatmadan hazırlıyorum çok az pişiriyorum yumurtanın sarısı hafif zar halinde oluyor ve ekmek bandığınız zaman kayısı kıvamında rafadan yumurta gibi oluyor. Üzerine baharatlı tuz ilave edilebilir. İsteğe bağlı olarak pul biberle acıda tercih edilebilir.
" } ] }