{ "title": "Kıymalı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/kiymali-yumurta.jpg", "date": "21.01.2024 21:11:04", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kıymalı Yumurta, kısa sürede az zahmet ile hazırlayabileceğiniz, ülkemizin her yöresinde farklı şekillerde yapılan bir tariftir. Kıymalı yumurta öyle bir yemektir ki, kimisi için ana yemek, bazen ara sıcak, bazı yörelerde ise kahvaltılık olarak hazırlanır. Türkiye'de yaşayıp ta, kıymalı yumurtanın herhangi bir çeşidini tatmayan veya evinde yapmayan yoktur. Biz size genellikle iç Anadolu bölgesinde yapılan bir tarifi veriyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Yumurta Malzemeleri
Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağ atılır ve bir miktar kızartılır. Üzerine kıyma ilave edilir ve rengi kahverengiye dönünceye kadar kavrulur. Kuru soğanlar ince ince yemeklik şekilde doğranır ve kavrulmakta olan kıymanın üzerine ilave edilir. Sivri biber de aynı şekilde yemeklik doğranıp tavaya eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine yeteri kadar tuz ve arzuya göre baharat ilave edilip ve bir miktar daha kıymanın iyice pişmesi için kavrulur. Kavrulan harç yuvarlak bir borcam kaba alınır ve tepsinin dibine yayılır. Daha sonra yumurtaları kırmak için, kaşık ucu ile dört adet yuva açılır. Açtığımız yuvalara yumurtalar birer birer kırılır. Yumurtaların üzerine birer fiske tuz atılır. Tepsinin dibine yanmasın diye 2.3 çorba kaşığı kadar su gezdirilir ve üzeri tamamen kapatacak bir kapak ile kapatılıp ocağa alınır. Birkaç dakika pişirilir. Yumurtaların çok katı değil biraz yumuşak kalması gerekiyor.

Yağ tavasına tereyağı atılarak kızdırılır. Yumurtalar bir miktar sertleşince ocaktan alınır ve yumurtaların üzerine kızgın olan yağ kaşık ile azar azar dökülür. Bu şekilde yumurtaların üzerinin de pişmesi sağlanır. Daha sonra yumurtaların üzerine karabiber ve kırmızı biber serpiştirilir. Hazır olan kıymalı yumurta soğutmadan sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }