{ "title": "Kaşarlı Yumurta", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/kasarli-yumurta.jpg", "date": "21.01.2024 04:48:30", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Kaşarlı Yumurta, yumurta, ülkemizde toplum olarak kahvaltı etmeye oldukça önem vermekteyiz. Özellikle çalışma temposuna bağlı olarak stresli ortam ve gerginliklere maruz kalındığından gün boyu zinde kalmak ve aynı zamanda kendimizi güçlü hissetmek amacıyla kahvaltılar vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Bundan dolayı, kaşarlı yumurta da gerekse kalsiyum açısından ve aynı zamanda lezzeti bakımından oldukça önemli bir kahvaltılık çeşididir. Nitekim kaşarlı yumurta içeriği bakımından ve hazırlanışı açısından birçok çeşitte hazırlanır. Bundan dolayı bizde sizler için hazırlanışı açısından en zahmetsizi ve aynı şekilde içeriği bakımından hem lezzetli hem de sağlıklı olması açısından tarifini paylaşacak olursak;

Kaşarlı Yumurta İçin Gerekli Malzemeleri
Kaşarlı Yumurta Nasıl Yapılır?

İlk olarak birer tava alarak içine tereyağını atarak erimesini sağlayın ve ardından içine ince ince kıyımladığınız maydanoz ve bir tutam tuz ile çırpmış olduğunuz yumurtayı aktararak tereyağında pişmesini sağlayın. Burada dikkat etmeniz gereken ve kaşarlı yumurtanızın lezzetli olması için kaşarlarınızı rendeledikten sonra ilk etapta yarısını yumurta ile aktararak alt ve üstünün iyice kızarmasını sağlayın. Ardından tavanıza bir tutam pul biberi ve kalan kaşarı da son olarak üstüne serpiştirerek aktararak ocağın altını kısmakla birlikte ve aynı zamanda tavanında üstünü kapatarak hafif ateşte kalan kaşarların erimesini sağlayın. Tüm kaşarları direkt olarak yumurta ile aktarmayın ve son olarak kaşarlar üst kısımda hepsi eridikten sonra ocağınızı kapatabilir ve servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }