{ "title": "Fırında Yumurtalı Peynirli Ekmek", "image": "https://www.yumurta.web.tr/images/Firinda-Yumurtali-Peynirli-Ekmek-49.JPG", "date": "21.01.2024 11:29:39", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Fırında yumurtalı peynirli ekmek tarifi aslında çoğunlukla yağda kızartmak yöntemi kullanılan bir kahvaltılık yemeğin daha az yağlı dolayısı ile daha düşük kalorili olarak yapılması tarifidir. Hem kahvaltı sofralarına daha fazla lezzet katacak hem de varsa bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerinizi değerlendirmenin oldukça güzel bir yöntemidir. Burada verilecek tarifte ekmeğin yanı sıra peynir ve yumurta kullanılmıştır. Sizler peynir yerine damak zevkinize uygun olarak sucuk ya da başka malzemeler kullanarak ortaya değişik bir tarif çıkarabilirsiniz.

Evinizde beyazı ya da sarısı kullanılmış yumurtalar, bayatlamak üzere olan bir ekmek türü, azıcık da peyniriniz varsa; bunu tek kahvaltı şölenine döndürebilirsiniz. Bu ekmek üstü kahvaltılıklar, çoğunlukla her hanede bulunan malzemelerle ve eminiz çok fazla yapılmış olan kolay lezzetlerdir. Damak tadına yönelik çeşitlendirmek olasıdır. Üzerlerine biber, sosis, sucuk da ek edilebilir ya da yalnızca yumurtalı veya yalnızca peynir ya da domatesli de yapılabilir. Buradaki tarifte beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak kullanılmıştır fakat lorla ya da sevdiğiniz rastgele tek peynir çeşidiyle olabilmektedir. Bazen de dolapta yenmeyi bekleyen ve tek çeşitli bitmeyen peynirleri ve bayatlamaya yüz tutmuş ekmeğimizi de değerlendirmenin en iyi yoludur.

Fırında yumurtalı peynirli ekmek için gerekli malzemeler
Fırında yumurtalı peynirli ekmek nasıl yapılır?

Ekmeğimizi dilimliyoruz ve öncesinde yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsiye yerleştiriyoruz. Bir fırça sayesinde ekmek dilimlerinin üzerlerine çok fazla az zeytinyağı sürüyoruz. Bir kapta peynir, yumurta, tuz, karabiber, maydanoz ve kekiği güzelce karıştıralım. Peynirli karışımdan ekmek dilimlerinin üzerlerine bolca veya dilediğimiz miktarda sürelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırının yalnızca üst bölümünü açıp, ekmek dilimleri kızarana civarı pişiriyoruz. Eğer fırının hem altını hem de üstünü açarsanız aşağı kısmı belli bir süre kuruyabilir, fırının yalnızca üst bölümünü çalıştırmanız yeterlidir olacaktır. Dilerseniz peynirli yumurtalı harcın içerisine maydanoz ek etmeyebilirsiniz.

Kızarmış olan ekmek dilimlerini fırından çıkartarak sıcak iken servis edelim. Fırında yumurtalı peynirli ekmek servise hazırdır afiyet olsun.
" } ] }